Afectiuni ce se pot Trata cu Ceai VerdeSe stie demult deja faptul ca ceaiul verde are proprietati uimitoare si capacitatea de a ameliora diverse afectiuni si chiar a le trata pe altele. Este un remediu natural si placut, are un gust bun si poate fi baut de oricine fara absolut niciun risc, fara a interactiona negativ cu alte tratamente administrate. In cazul in care nu stiati cate poate face un simplu ceai pentru dumneavoastra va prezentam o lista  de afectiuni pentru care ceaiul verde este recomandat.
Ceaiul verde
  • Boala Chron. Ceaiul verde previne cancerul de colon si ajuta persoanele cu diverse alte boli intestinale.
  • Diabet. Cu ajutorul acestui ceai se poate controla nivelul zaharului din sange si deasemenea s-a constatat ca ceaiul verde consumat regulat previne dezvoltarea diabetului de tip1. Daca totusi ati fost deja diagnosticati, ceaiul va poate ajuta sa incetiniti progresul acestei boli grave.
  • Boli hepatice. Ceaiul verde protejeaza ficatul de efectele nocive ale alimentelor consumate si alcoolului. Deasemenea va poate feri de tumori localizate la ficat.
  • Obezitatea moderata. Fara a lua alte pastile ci doar consumand in mod regulat ceai verde puteti pierde din greutate intr-un mod sanatos.
  • Alzheimer. Consumat inca din tinerete, ceaiul verde va poate feri de boala uitarii sau diverse forme de dementa sau le poate intarzia aparitia pana la o varsta inaintata.
  • Cancer. Ceaiul este asociat cu stimularea sistemului imunitar iar recent s-a descoperit ca anumiti polifenoli din acesta inhiba doua proteine ce stimuleaza cresterea celuleor tumorale.
  • Imbatranirea. Continand multi antioxidanti, acest tip de ceai nu permite imbatranirea tesuturilor sau pierderea elasticitatii lor. Deasemenea vindeca problemele pielii si repara ridurile.
  • Menopauza. Daca veti consuma ceai verde cand treceti prin aceasta etapa a vietii, tulburarile si disconfortul pot trece mult mai usor, aproape neobservate.
  • Vederea. Catehinele (antioxidantii)ce se gasesc in ceaiul verde protejeaza tesuturile dar  si vederea datorita faptului ca o mare cantitate din acesti antioxidanti ajung chiar la retina.

Infuzia, este recomandat sa o beti calduta iar plantele de ceai verde sa nu le lasati in apa fierbinte mai mult de 3 minute, timp suficient pentru a extrage din planta tot ceea ce este mai bun. Dupa cum vedeti, pe langa faptul ca hidrateaza si purifica organismul, ceaiul verde este cu adevarat miraculos, avand puterea de a va ameliora foarte multe afectiuni si a va imbunatati calitatea vietii cu doar o cana de ceai bauta zilnic.