Cum va poate ajuta Ciocolata in Sarcina



Cu toate ca este destul de dur criticata uneori, pentru ca ingrasa, ciocolata are nenumarate beneficii asupra organismului, atata timp cat, bineinteles, nu se exagereaza cu cantitatea consumata. Unul dintre cazurile in care indragita ciocolata se poate demonstra benefica este sarcina, conform multor specialisti si a scriitorului de stiinta Jena Pincott ce sustine ca daca veti manca ciocolata in timpul sarcinii veti reactiona mai bine stresului si grijilor tipice, veti preveni anemia prenatala, deficitul de fier cu care se confrunta multe dintre gravide, veti prezenta un risc redus de preeclampsie, iar copilul dumneavoastra va fi cu mult mai fericit si va avea un temperament mult mai bun dupa nastere. Motivele pentru care se pot intampla toate acestea sunt simple: Proprietatile ciocolatei completeaza unele lipsuri ale organismului si in plus, au puterea de a bloca partial raspunsul creierului la situatii de stres, eliberand in schimb endorfine, ce calmeaza si ofera o stare de bine mamei. 

Ciocolata in sarcina

Daca mama este calma ea nu va mai putea transmite o stare de iritabilitate fatului, iar acesta se va putea dezvolta intr-un mediu linistit, benefic. Cea mai buna ciocolata pentru consum in timpul sarcinii si nu numai, este cea neagra, cu un continut de cacao de minim 65% si pana la 95%. Bineinteles, daca nu sunteti o iubitoare a dulciurilor nu insemna ca veti avea un copil mai trist sau agitat, ciocolata fiind recomandata doar amatoarelor de dulciuri, nefiind un aliment obligatoriu in sarcina. Micul rasfat dulce se poate inlocui cu alimente precum galbenus de ou, lactate, seminte, nuci, somon, ton sau carne de vita sau vanat (caprioara, porc mistret, iepure) care de multe ori pot avea aproape aceleasi efecte asupra creierului ca ciocolata, cu conditia sa va placa foarte mult preparatul respectiv, nu sa il mancati fortat.